Avatar užívateľa
veronikaiq

Aký recept na cestoviny?

Milujem cestoviny a moja rodina tiež, ale stále robím stále tie isté cestovinové recepty: špagety bolonese, cestoviny s kuracím mäsom a brokolicou a cestovinový šalát. Rada by som sa oboznámila s inými receptamy na cestoviny- netradičnými. Poznáte nejaké? Aké robíte vy cestoviny?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? ivokan, anonym před 5171 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
anticas

Tak ten môj asi nebude netradičný, možno práve naopak. Spaghetti al pomodoro. Asi jeden zo základov talianskej kuchyne. Minule som zahliadol v televízii Z. Pohlreicha, ako to tam predvádza a mal zopár dobrých tipov.

Netreba to preháňať so surovinami. Základ : kvalitné cestoviny, olivový olej, paradajky, cesnak, parmazán, bazalka, soľ. Žiadne oregano, bobkový list a podobne, ako som sa s tým stretol niekde na internete.

Na rozdrvenom cesnaku a oleji posmažíme paradajky takmer do kašičky. Soľ, korenie. Medzitým uvaríme špagety a scedíme ale NEpreplachujeme. Zmiešame ich na panvici s paradajkami. Na záver posypeme parmazánom a pridáme bazalku. Po dojedení má v tanieri zostať „omáčky“ akurát na jedno vytretie kúskom bagety.

Čiže príprava extra jednoduchá, až by som povedal internátna, ale ide o tie suroviny a je to pochúťka.

Zdroj: http://www.ipri­ma.cz/anosefe/o-jidle-lidech/sefovy-expresni-recepty

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
lienka

Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou:
1× cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 500 g cestoviny penne, 2 baklažány, soľ, čierne korenie, rajčinový pretlak, olivový olej, parmezán sýr.
Ma olivovom oleji osmažíme cibuľku. K napoly osmaženej cibuľke pridáme na kocky pokrájaný baklažán. Medzitým ako sa nám dusí baklažán, uvaríme si cestoviny. Keď je baklažán napoly udusený pridáme cesnak. Cesnak nepridávame hneď na začiatku, pretože keď cesnak zhorí, je horký. Baklažán dusíme za stáleho miešania, kým úplne nezmäkne. Keď je baklažán mäkký, pridáme rajčinový pretlak a dochutíme čiernym korením a soľou. Varíme, pokiaľ sa nám pretlak neprehreje. Uvarené cestoviny scedíme. Neoplachujeme v studenej vode. Omáčku servírujeme s cestovinami a na záver posypeme parmezánom.

0 Nominácie Nahlásiť


Avatar užívateľa
Elektrikář

Já používám restované mleté maso, cibuli a kořenovou zeleninu smíchám z těstovinami zaleju vejci a zapeču.

0 Nominácie Nahlásiť

Avatar užívateľa
braku

Je to jednoduchý recept, ale nemá chybu.
Je to omáčka vhodná na cestoviny hlavne na špagety.
Pochádza z Talianska.
Do hrnca dať šľahačkovú smotanu a na miernom ohni za stáleho miešania prihadzujeme rozdrobený trojuholník syru Niva(nekoštujeme lebo bude chýbať).Keď bude hmota pred bodom varu už len primiešame konzervu Tuniaka minútku povaríme a môžeme podávať s cestovinou.(ne­soliť,nekoreniť)
Dobrú chuť.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
nadka1

jednoznacne nesmiete zabudnut na bylinky-oregano-http://www.pre­dajbylin.sk/o­regano_vnat/in­dex.html

před 4958 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie