Avatar užívateľa
darinapol

Recept na spracovanie cukety?

Svokra mi doniesla dve obrovské cukety a neviem čo s nimi. Ako ich mám spracovať?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4743 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
anonym

Zkuste si projít odkaz na českých odpovědich. Třeba získáte inspiraci.

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/cuketa-poradite-jak-zpracovat

Já osobně mám velmi ráda zelí z cukety. Je mnohem jemnější než z hlávkového zelí (kapusty), navíc je brzy připravené. Chutná jako zelí z kedbluny (kalerábu).

Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme a vymačkáme z ní na sítu vodu, co se dá. (Mladou cuketu neloupu). Na trošce oleje nebo sádla orestujeme nakrájenou cibulku. Přidáme cuketu a bez pokličky dusíme. Osolíme a ochutíme octem, kmínem a cukrem podle chuti.

Můžeme podle zvyklostí zahustit bramborem postrouhaným najemno, případně světlou jíškou.

K tomu bramborový knedlík, vepřové (bravčové) maso …

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
divoska

Ja varím „hovädziu“ polievku. Postup je presne taký, ako pri klasickej polievke, len namiesto mäsa dáš olúpanú cuketu aj s jadrami + všetko to čo dávaš do hovädzej. Na záver pridáš 2 lyžice oleja / môže byť i olivový/. Ja niekedy uvarenú cukety vyberiem, vyčistím od jadierok , a nechám odkapkať na site .Potom ju popučím, pridám nejakú zeleninu z polievky , zahustím trochou múky /alebo hustejším bešamelom/ vajíčkom ,vytvorím konzistenciu ako na zeleninové karbonátky, obalím v strúhanke a vypražím na oleji. Podávam so zemiakmi . Toto jedlo určite nebude veľmi chutiť tým, čo majú radi mäso, ale raz za čas sa dá zjesť.

Môžeš ju taktiež obaliť v trojobale a vypražiť, alebo tiež urobiť z nej prívarok na spôsob tekvicového prívarku.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie