Avatar užívateľa
haluska

Pri akej teplote stráca med svoje vitamíny a prírodnú silu?

Nedávno som sa dozvedela, že som vlastne celý život pila čaj s medom bez toho aby ten med v sebe mal svoje účinky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? 100anulka, Dada před 4913 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
medulienka

Áno, je pravda, že ak sa med dáva do horúceho čaju, stráca hodnotné biologické látky- najmä enzýmy bielkovinovej povahy. Preto med do čaju treba dávať až vtedy, keď je teplota čaju cca 40 stupňov celzia. To isté platí v prípade, ak nám med skryštalizoval a my ho nevedomky nevhodným spôsobom rozpúšťame.Teplota pri roztápaní medu by nemala prekročiť 50°C, ale nemá zmysel dlho roztápať med napríklad pri teplote 40°C, lebo takýmto dlhodobým roztápaním sa med poškodí ešte viac.

Zdroj: http://www.vcel­nicapiatok.sk/roz­tapanie.html

0 Nominácie Nahlásiť

Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.



Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie