Nedávno som sa dozvedela, že som vlastne celý život pila čaj s medom bez toho aby ten med v sebe mal svoje účinky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? 100anulka, Dada před 4913 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Áno, je pravda, že ak sa med dáva do horúceho čaju, stráca hodnotné biologické látky- najmä enzýmy bielkovinovej povahy. Preto med do čaju treba dávať až vtedy, keď je teplota čaju cca 40 stupňov celzia. To isté platí v prípade, ak nám med skryštalizoval a my ho nevedomky nevhodným spôsobom rozpúšťame.Teplota pri roztápaní medu by nemala prekročiť 50°C, ale nemá zmysel dlho roztápať med napríklad pri teplote 40°C, lebo takýmto dlhodobým roztápaním sa med poškodí ešte viac.
Zdroj: http://www.vcelnicapiatok.sk/roztapanie.html
0 Nominácie Nahlásiť |
Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |