Avatar užívateľa
100anulka

Pečiete už medovníky?

Máte nejaký super recept? Alebo ako by mali zmäknúť do Vianoc? Ja som v tomto začiatočník, ale nechám si poradiť..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? veronikaiq, Elektrikář před 5125 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
veronikaiq

Ja pečiem perníčky- medovníčky tri týždne pred Vianocami, čím sú staršie tým sú lepšie.
220 g medu, 2 PL mlieka, 50 g masla, 1 PL slivkového lekváru, 1vajce, 350 g hladkej múky,1 KL mletej škorice,1 balíček vanilkového cukru,30 g sekaných hrozienok,na hrot noža sódy BB
Med,mlieko a lekvár premiešam a na miernom ohni privediem za stáleho miešania do varu. Odstavím a nechám vychladnúť. Na doske premiešam múku so škoricou,vanilkovým cukrom a sódou. Pridám vajce,prilejem medový sirup a spracujem na vláčne cesto. Múku podľa potreby pridám. Cesto rozvaľkám na 4 mm,vykrajujeme zúbkované kolieska,ktoré ešte v prostriedku vykrojíme malou ozdobnou okrúhlou formičkou. Potriem ich bielkom, na kraje koliesok povtláčam hrozienka a v horúcej rúre pečiem do zlatožlta.Namiesto hrozienok môžem kolieska ozdobiť sekanými opraženými mandľami.

0 Nominácie Nahlásiť

Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.



Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie