Potrebujeme: smotanu na varenie, kusok oleja, 2 cesnaky, juchu- šťavu
z kapusty, sušené huby( ale myslím, že môžu byť i čerstvo
nazbierané), čierne korenie, soľ, mlieko(tak 2 hrnčeky), hladka muka(
3 Lyžice), maslo.
Postup: Sušené huby zalejem vriacou vodou a premyjem ich. Do hrnca dám kusok
masla, lyžicu oleja do toho pretlačím cesnak a popražím, potom pridám huby
a čierne korenie, popražím. Potom zalejem juchou(šťavou z kapusty) asi tak
jeden hrnček a dolejem vodu( množstvo, toľko koľko chceme mačanky-ja davam
necelý liter), necháme variť. Niekde do misky si nalejeme 1 smotanu na
varenie a 2 hrnčeky mlieka a do toho rozhabarkujem asi tak 3 lyžice hladkej
muky. Toto potom vylejem do hrnca a pri jemnom vare stalým miešaním sa
mačanka zahusťuje. Potávam do hlbokých tanierov, na vrch polejem
prepražené máslo. Podávam s chlebom, ale najlepšie to je s domácky
upečenou vianočkou.
To je recept, ktorý si pamätám, píšem to len tak z hlavy, každý robí
mačanku trochu inak. Ja milujem mačanku a už sa neviem dočkať až navarím
na Vianoce:o)
0
před 5137 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |