Avatar užívateľa
anonym

Mate radi fazuľu?

Ako často jedávate fazuľu? Chutí vám? Ja sa priznám, že ju jedávam málo, lebo i keď mi chutná, vždy ju nejako vypustím z jedálničku, lebo sa musí deň pred použitím namočiť. Máma pestovala na zahrade rôzne druhy fazule. Načo je fazuľa dobrá? Čo robievate z fazule? Kľudne hoďte nejaký recept na inšpiráciu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? anonym před 5156 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
anonym

Ano, a nejraději mám guláš s velkými fazolemi a pár kousky hovězí klišky. Manželka také vaří výbornou polévku, nemusím ale fazolové lusky na kyselo.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
tanama

Jo já fazole mám ráda a všechny luštěniny.Babi říká že jsou důležitý.A bábinka má pravdu.

0 Nominácie Nahlásiť


Avatar užívateľa
veronikaiq

Pôvodnou domovinou fazule je Mexiko; odtiaľto sa fazuľa vďaka svojej nenáročnosti rozšírila do celého sveta, prispôsobujúc sa rôznym klimatickým podmienkam. Fazuľa obsahuje značné množstvo železa, vápnika, draslíka, vitamínu C a rôznych vitamínov skupiny B. Vďaka vysokému obsahu vlákniny povzbudzuje črevnú činnosť, upravuje trávenie a viaže jedovaté látky a tuky. Fazuľa tiež obsahuje množstvo stopových prvkov: mangán (dôležitý pre zdravý rast vlasov), molybdén (ovplyvňujúci látkovú premenu) a ďalšie.
Regenerujúci, liečivý význam fazule pre ľudský organizmus je daný vysokým obsahom nukleových kyselín a bielkovín. (Konzumácia čiernej a hnedej fazule pomáha pri problémoch s obličkami a močovým mechúrom; zelená fazuľka pomáha pri ochoreniach pečene.)

Zdroj: www.femme.sk/in­dex.php?option=com_con­tent&view=arti­cle&id=87:fazu­la_pre_krasu&ca­tid=15:kuchyna_zdra­va_vyziva&Ite­mid=20

0 Nominácie Nahlásiť

Avatar užívateľa
Elektrikář

Je z nich dobrá polévka,jdou přidat do guláše.Udělat sa­lát.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie