Milujem bryndzové halušky a bryndzovu pomazánku, ale manžel to veľmi nemusí. Ako ste na tom vy? Máte radi bryndzu? Nemáte nejaké zvláštne recepty s bryndzov? Ako sa vlastne bryndza vyrába?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? Elektrikář, Jenifo před 5153 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Skús si spraviť domácu bryndzu: Vybehnite niekam na salaš,kupte poriadny kus syra( my sme mali 5 kg),syr treba zabalit do vlhkej slanej gazy alebo utierky a na niečo zavesit aby z neho mohla odtekat štava.Kazdy den gazu namačame do slanej vody aby syr nezoschol.Takto ho nechame pri izbovej teplote asi 3–5 dni vykysnut. Ked je uz spravne dierkavy,tak ho pomelieme na masovom mlynčeku alebo v robote najemno,posolime podla chuti,premiešame,pobalime a dame zamrazit. A ináč my doma robíme z bryndze ešte bryndzové pirohy a je to výborné.
2Kto dal odpovedi palec? Elektrikář, bobes
před 5152 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.
Elektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |