Avatar užívateľa
Cimbalbal

Máte kapra vo vani?

Ako ho pripravujete na večeru? Varíte aj rybaciu polievku? Napíšte recept rád by som vyskúšal niečo nové.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4747 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
Judith

Z kapra sú už vyprážané podkovičky na mraze na balkóne:) Predtým som ho dala na noc do marinády: 1 veľký biely smotanový jogurt som vymiešala s 2 vajcami, pridala som korenie, aké máme radi a potom som tie kúsky už obalila iba v strúhanke a vypražila. Ušetrila som s čas a mäso je chutné. Takto sa dá robiť s hocijakým mäsom, je potom krásne mäkkeé – u ryby to nie je problém.
U nás Vianoce sa nerátajú bez rybacej polievky (halászlé), ale robím už iba jej kratšiu verziu: kúpim hotové M…i rybace bujóny, rozpustím ich vo vode, teraz na 1 kg filé som použila 2 krabičky celé, ale som na jemno nastrúhala 2 veľké zemiaky a tie som nechala rozvariť vo vývare, priliala som 1 sladkú smotanu, rozmixovala som a do takého vývaru som vložila kúsky ryby a iba som nechala uvariť bez miešania, iba sem-tam potriasť s hrncom, aby sa mäso nerozsypalo.
Klasická verzia je tá, že sa uvarí rybací vývar a to zo zvyškov čerstvej ryby, ale bez žiabrov, oberie sa mäso od kostí a rozmixuje sa a do toho sa na konci dávajú kúsky čerstvej ryby, dokoreniť podľa chuti.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
anonym

Kapra jsem nikdy nedávala do vany. Tím se mu vlastně ubližuje. Vždy jsem si ho nechala zabít přímo u prodejního stánku. Přečtěte si odkaz.

http://www.od­povede.sk/otaz­ky/proc-nam-ochranci-zvirat-leta-zamlcuji-pravdu

Rybí polévku mám moc ráda, vařím ji. Jinak kapra připravuji jen na másle, nic nového.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie