Avatar užívateľa
lollobelka

Dobré cesto na pizzu?

Poradíte mi ako doma spraviť super cesto na pizzu. V našom meste poriadna pizzeria nie je a môj priateľ ju má veľmi rád. Chcem mu urobiť radosť.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? veronikaiq před 5117 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
veronikaiq

300 – 400 g hladká múka, 2 PL olivový olej, 1/2 ČL soľ, 1/2 ČL cukor, vlažná voda cca 2,5 dcl, 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené

  1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
  2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
  3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:))
  4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem – trvá to asi 2 hodiny
  5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky
  6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky – cesto by malo byť elastické – ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
  7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze)
  8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch
  9. pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
kristýna202

To by ma tiež zaujímalo. Ja som skúšala upiecť pizzu niekoľkokrát a nikdy to nebolo nič moc. K jedlu to síce bolo, ale nebolo to také, ako keď objednám pizzu z https://www.fo­odora.sk/city/bra­tislava . Pizza z pece je jednoducho pizza z pece 🙂 . Takže asi v tom bude ten háčik.

před 337 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie