Avatar užívateľa
anonym

Čo sýr mozzarella?

Tento sýr poznám len z pizzerie, že je dávaný na pizzu a viem, že ho zoženiem už bežne v potravinách. Len neviem či ho môžem jesť v surovom stave v akom ho kúpim. Ráda by som sa o ňom dozvedela niečo viac, poprípade poraďte mi nejaký recept.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5246 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
veronikaiq

Mozzarella je jemný talianský sýr pôvodom z Neapolu. Vyrába sa z čerstvého kravského, alebo buvolieho mlieka. Má jemnú smetanovú chuť. Predáva sa v rôznych tvaroch. Taliani ju dávajú na pizzu, alebo do cestovín.Mozzarella sa pridáva tiež do šalátov, na zapiekanie, na mäso.
Ja milujem šalát s mozzarellou:
1/2 ľadového šalátu, 3 paradajky, cibuľa, šalátová uhorka, 1 mozzarella, 100g Šamnpiňónov (čerstvých alebo sterilizovaných).
Zálievka: 1 lyžica olivového oleja, 2 lyžičky dijónskej horčice, šťava z citróna, mleté čierne korenie, soľ, 1 lyžica slnečnicových semienok.
Postup:
šalát, paradajky, uhorku narežeme na väčšie kúsky, cibuľu na drobno. Dáme do šalátovej misy, pridáme šampiňóny (ak sú čerstvé tak ich najprv orestujeme na troche oleja), na kocky narezanú mozzarellu. Z prísad vymiešame zálievku, zalejeme šalát, ktorý dobre premiešame a pred podaním posypeme slnečnicovými semienkami. Podávame s čerstvým pečivom (ja s bagetou), alebo s chlebom.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie