Tento sýr poznám len z pizzerie, že je dávaný na pizzu a viem, že ho zoženiem už bežne v potravinách. Len neviem či ho môžem jesť v surovom stave v akom ho kúpim. Ráda by som sa o ňom dozvedela niečo viac, poprípade poraďte mi nejaký recept.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5246 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Mozzarella je jemný talianský sýr pôvodom z Neapolu. Vyrába sa
z čerstvého kravského, alebo buvolieho mlieka. Má jemnú smetanovú chuť.
Predáva sa v rôznych tvaroch. Taliani ju dávajú na pizzu, alebo do
cestovín.Mozzarella sa pridáva tiež do šalátov, na zapiekanie, na
mäso.
Ja milujem šalát s mozzarellou:
1/2 ľadového šalátu, 3 paradajky, cibuľa, šalátová uhorka,
1 mozzarella, 100g Šamnpiňónov (čerstvých alebo sterilizovaných).
Zálievka: 1 lyžica olivového oleja, 2 lyžičky dijónskej horčice,
šťava z citróna, mleté čierne korenie, soľ, 1 lyžica slnečnicových
semienok.
Postup:
šalát, paradajky, uhorku narežeme na väčšie kúsky, cibuľu na drobno.
Dáme do šalátovej misy, pridáme šampiňóny (ak sú čerstvé tak ich
najprv orestujeme na troche oleja), na kocky narezanú mozzarellu. Z prísad
vymiešame zálievku, zalejeme šalát, ktorý dobre premiešame a pred podaním
posypeme slnečnicovými semienkami. Podávame s čerstvým pečivom (ja
s bagetou), alebo s chlebom.
0
před 5245 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |