Avatar užívateľa
anonym

Čo sú ančovičky?

Počula som že je to nejaká delikatesa, ktorá sa podáva často na rautoch a oslavách. Je to nejaký druh rýb alebo rastina? Rada by som sa dozvedela o tom niečo viac, prípadne poradťe kde to zoženiem a kľudne i nejaký recept. Mám chuť vyskúšať niečo nové.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5270 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
veronikaiq

Ančovičky sú sardelové očká, ktoré sa vyrábajú z malých rybičiek sardel. Zoženieš ju ako konzervu v podobe rolovaných sardelových očiek s kapary v potravinách.
Takže ančovičky je možno začleniť medzi druh sardelových rýb u nás ich poznáme v podobe marinovaných alebo nasolených sardeliek alebo v podobe sardelovej pasty. Najlepšie ančovičky sú francúzske a brabantské. Kvalitné ančovičky majú bielú farbu na povrchu a ružovú vo vnútri a sú na pohmat tuhé.
Používajú sa na oslavy ako prílohy do jednohubiek či chlebíčkov. Sú slané a preto sa hodia k vínu a miešaným nápojom. Ale pozor majú intenzívnu chuť, tak pri výrobe nejakéj delikatesy s nimi opatrne a treba to jedlo ešte vždy niečim zjemniť.
Ja robím z ančovičiek hrianky, alebo nakrájam sendvič, natriem máslom (alebo nátierkou), pridám šalátový list, plátok ovčieho sýra, krúžok cibule a navrch sardelové očko.
Viem, že sa ešte ančovičky pridávahú do rôznych šalátov ( zeleninových, cestovinových ,ale aj s mäsom). Napríklad taký ceasar šalát: grilované kuracie mäso, ančovičy, natvrdo uvarené vajcia, zelený šalát a olivy. Mám ančovičky veľmi rada.

0 Nominácie Nahlásiť

Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.



Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie