Počula som že je to nejaká delikatesa, ktorá sa podáva často na rautoch a oslavách. Je to nejaký druh rýb alebo rastina? Rada by som sa dozvedela o tom niečo viac, prípadne poradťe kde to zoženiem a kľudne i nejaký recept. Mám chuť vyskúšať niečo nové.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5239 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Ančovičky sú sardelové očká, ktoré sa vyrábajú z malých rybičiek
sardel. Zoženieš ju ako konzervu v podobe rolovaných sardelových očiek
s kapary v potravinách.
Takže ančovičky je možno začleniť medzi druh sardelových rýb u nás ich
poznáme v podobe marinovaných alebo nasolených sardeliek alebo v podobe
sardelovej pasty. Najlepšie ančovičky sú francúzske a brabantské.
Kvalitné ančovičky majú bielú farbu na povrchu a ružovú vo vnútri a sú
na pohmat tuhé.
Používajú sa na oslavy ako prílohy do jednohubiek či chlebíčkov. Sú
slané a preto sa hodia k vínu a miešaným nápojom. Ale pozor majú
intenzívnu chuť, tak pri výrobe nejakéj delikatesy s nimi opatrne a treba
to jedlo ešte vždy niečim zjemniť.
Ja robím z ančovičiek hrianky, alebo nakrájam sendvič, natriem máslom
(alebo nátierkou), pridám šalátový list, plátok ovčieho sýra, krúžok
cibule a navrch sardelové očko.
Viem, že sa ešte ančovičky pridávahú do rôznych šalátov (
zeleninových, cestovinových ,ale aj s mäsom). Napríklad taký ceasar
šalát: grilované kuracie mäso, ančovičy, natvrdo uvarené vajcia, zelený
šalát a olivy. Mám ančovičky veľmi rada.
2Kto dal odpovedi palec? Tetro, Elektrikář
před 5239 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |