Ide o molekulárnu gastronómiu. Dá sa povedať, že je to vedecká kuchyňa. Molekulárna gastronómia sa snaží pochopiť chemické reakcie a fyzikálne deje, ku ktorým dochádza počas varenia a hľadá možnosti odlišných spôsobov prípravy jedál. Deje sa tak využitím nových technológií, zmenou vzhľadu alebo štruktúry pokrmov a novými chuťami. Na to sa využívajú molekulárne vlastnosti zeleniny, mäsa alebo rýb, ako aj špeciálne vyvinuté zariadenia a prísady, ktoré vyvolávajú chemické a fyzikálne reakcie. Jedlá molekulárnej gastronómie majú skôr geometrické tvary v podobe guliek či rôznych kociek a kvádrov. Navyše majú nevšedné, často priesvitné farby, na dotyk môžu byť rôsolovité, pružné či tvrdé. Tieto jedlá sú rozmermi malé a nekrájajú sa príborom, neprežúvajú sa, ale prehĺtajú.
Zdroj: www.equark.sk/index.php?cl=article&iid=1261
0
před 5115 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |