Musím ich najskôr obvariť vo vode alebo ich hneď pokrájam a hodím do mrazničky?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4797 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Ja huby najprv chvíľu / 1–2 min./ blanšírujem vo vriacej vode, prelejem studenou vodou, nechám vychladnúť, naporcirujem a dám zmraziť . Šampióny kúpené v obchode, si narežem na plátky a v plastovej krabičke zmrazím. Keď ich potrebujem , tak ich jednoducho z krabičky odoberiem / ľahko sa delia i zmrazené/ a takto zmrazené ich hodím do varenia ./ na mäso a pod./
1Kto dal odpovedi palec? lollobelka
před 4797 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Celé houby otřu vlhkým hadříkem, nakrájím a bez další úpravy dám do krabičky a vložím do mrazáku. Houby si zachovají lepší chuť, než když je předvařím.
Každému vyhovuje jiný způsob.
0 Nominácie Nahlásiť |
ja som vášnivý hubár a často sa mi stáva že najdem húb viac ako potrebujem skonzumovať a tak ich zaváram,suším ale aj zamrazujem -zamrazovanie som robil jedného času tak že som huby chvílku predvaril a potom som ich dal po porciach do mrazničky ale nebolo to ono teraz ich nepredváram len ich zbavím nečistôt z lesa naporciujem a dám do mrazničky tak potom pri úprave majú svoju zachovalú chuť aj vôňu – jedol som huby ktoré som mal v mrazničke aj jeden rok a boli tak isto chutné ako keby som ich nazbieral teraz
0 Nominácie Nahlásiť |
Dubáky netreba predvariť (blanšírovať). Takto zamrazené si zachovajú krásnu chuť a vôňu.Väčšie pokrájať, menšie môžu byť v celku.
0
před 4797 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Ak sú huby úplne zdravé, tak by možno nemuselo byť nutné ich variť pred zamrazením. Avšak príde mi to hygienickejšie – viz. https://sk.hisense.com/news/4-tipy-ako-spravne-zmrazit-potraviny-a-pokrmy
Elektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |