Avatar užívateľa
lollobelka

Ako zamraziť huby?

Musím ich najskôr obvariť vo vode alebo ich hneď pokrájam a hodím do mrazničky?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4797 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
divoska

Ja huby najprv chvíľu / 1–2 min./ blanšírujem vo vriacej vode, prelejem studenou vodou, nechám vychladnúť, naporcirujem a dám zmraziť . Šampióny kúpené v obchode, si narežem na plátky a v plastovej krabičke zmrazím. Keď ich potrebujem , tak ich jednoducho z krabičky odoberiem / ľahko sa delia i zmrazené/ a takto zmrazené ich hodím do varenia ./ na mäso a pod./

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
anonym

Celé houby otřu vlhkým hadříkem, nakrájím a bez další úpravy dám do krabičky a vložím do mrazáku. Houby si zachovají lepší chuť, než když je předvařím.

Každému vyhovuje jiný způsob.

0 Nominácie Nahlásiť


Avatar užívateľa
rajtino

ja som vášnivý hubár a často sa mi stáva že najdem húb viac ako potrebujem skonzumovať a tak ich zaváram,suším ale aj zamrazujem -zamrazovanie som robil jedného času tak že som huby chvílku predvaril a potom som ich dal po porciach do mrazničky ale nebolo to ono teraz ich nepredváram len ich zbavím nečistôt z lesa naporciujem a dám do mrazničky tak potom pri úprave majú svoju zachovalú chuť aj vôňu – jedol som huby ktoré som mal v mrazničke aj jeden rok a boli tak isto chutné ako keby som ich nazbieral teraz

0 Nominácie Nahlásiť

Avatar užívateľa
lajo

Dubáky netreba predvariť (blanšírovať). Takto zamrazené si zachovajú krásnu chuť a vôňu.Väčšie pokrájať, menšie môžu byť v celku.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
Pisatel

Ak sú huby úplne zdravé, tak by možno nemuselo byť nutné ich variť pred zamrazením. Avšak príde mi to hygienickejšie – viz. https://sk.hi­sense.com/new­s/4-tipy-ako-spravne-zmrazit-potraviny-a-pokrmy

před 400 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie