Avatar užívateľa
anonym

Ako uvaritˇ pravú slovenskú kapustnicu a halušky?

Prosím domáce,vyzkúšané recepty,dˇakujem.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? darinapol před 5013 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
Judith

Ak máš na mysli naozaj tú „pravú“ slovenskú, tak vďaka niekdajšej chudobe, musí byť čo najmenej kalorická, kapusta postrašená s nejakou upraženou kôrkou zo slaniny a to nesrandujem, to je aj skutočnosť napr. terajšieho Spiša, hlavne tzv. hladových dolín a dokonca ešte aj za socializmu tak varila moja svokra, takže viem, o čom hovorím. Ja som si iba oči otvárala, či niečo také existuje v skutočnosti, ako u Čenkovej detí a to iba preto, že alkoholizmus „hláv rodín“ bol ako normálny jav a trpeli okolo nich všetci.
Teraz ku haluškám – moderný, rýchly a bez zemiakový recept, netreba strúhať, strácať čas: do 0,5 l acidoflného mlieka pridať 1 celé vajíčko, sol podľa chuti a polohrubej múky!!!, aby sme získali potrebnú konzistenciu cesta, potom ten postup je klasický a dochutiť ich v konečnej úprave podľa chuti. Ja som tomuto spôsobu neverila tiež, kým som ho nevyskúšala, ale to cesto je krásne snehobiele, nadýchané ako pena.

0 Nominácie Nahlásiť

Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.



Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie