Ak máš na mysli naozaj tú „pravú“ slovenskú, tak vďaka niekdajšej
chudobe, musí byť čo najmenej kalorická, kapusta postrašená s nejakou
upraženou kôrkou zo slaniny a to nesrandujem, to je aj skutočnosť napr.
terajšieho Spiša, hlavne tzv. hladových dolín a dokonca ešte aj za
socializmu tak varila moja svokra, takže viem, o čom hovorím. Ja som si iba
oči otvárala, či niečo také existuje v skutočnosti, ako u Čenkovej
detí a to iba preto, že alkoholizmus „hláv rodín“ bol ako normálny jav
a trpeli okolo nich všetci.
Teraz ku haluškám – moderný, rýchly a bez zemiakový recept, netreba
strúhať, strácať čas: do 0,5 l acidoflného mlieka pridať 1 celé
vajíčko, sol podľa chuti a polohrubej múky!!!, aby sme získali potrebnú
konzistenciu cesta, potom ten postup je klasický a dochutiť ich v konečnej
úprave podľa chuti. Ja som tomuto spôsobu neverila tiež, kým som ho
nevyskúšala, ale to cesto je krásne snehobiele, nadýchané ako pena.
5Kto dal odpovedi palec? filipjarov, Elektrikář, anonym, Dr.Axl, kaldesM3
před 5013 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |