Potrebujeme:
100 g masla, 2 PL medu, 250 g cukru, 1 ČL octu, 1 PL jedlej sódy,
2 vajce, 700 g hladkej múky, , Krém:, 200 g masla, 1 Salko, mleté
vlašské orechy, koňak (nemusí byť)
Ako na to:
Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte.
Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za
stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví
pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.
Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto,
prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste.
Po odpočinutí cesto rozdeľte na 7–8 guličiek a každú roztlačte na
tenkú placku a dajte piecť.
Salko 3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode, tie 3 hodiny je nutné
dodržať. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota). Vyklopte
ju a s maslom rozmixujte, ďalej môžete pridať oriešky a trochu
koňaku.
Jednotlivé placky potrite krémom a jednu postrúhajte na posledný krém na
povrchu torty (môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne
i orieškami).
Zdroj: www.dobre-recepty.sk/detail/1812-marlenka-starodavny-recept-ruskych-zen/
0 Nominácie Nahlásiť |
Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |