Tohoto roku je hub požehnane a ani ma to neobišlo, nazbierala som toho cez vikend dostatok. Chcela by som vedieť ako sa správne huby čistia a ako sa správne uskladňujú? Považujem sušené huby za vzácnosť, zvlášť po neurodných rokoch a milujem omáčky zo sušených hub, tak aby som o ne len tak ľakho neprišla.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5169 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Susenie hub je jednoduche,pokial ide o jedlu,očisti me,pokrajame ja mam rad vecsie kusky,mozu byt aj mensie poukladame na sito a susime ich hlavne v teple pokial niejsu v teple,mozu zacat plesniviet.
0
před 5169 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Huby najskôr očistíme, sušia sa huby- zdravé, nenapadnuté červami.
Očistené huby, nakrájané na tenké plátky pukládame vedľa seba na vhodnú
plochu (hubarske sito, plech na pečenie). Nesušiť huby na priamom slnku-
prichádfzajú o živiny. Je lepší tieň a teplota okolo 40 stupňov C,
pričom dôležité je aj dostatočné prúdenie vzduchu. Dalšie možnosti
sušenia sú: sušička na ovocie a zeleninu, alebo pootvorená rúra pri
teplote okolo 40 až 50 stupňov. Alebo urobiť „hubové korálky“
povesené na niti a zavesené v miestnosti, kde dobre prúdi vzduch. Správne
osušené huby šustia a sú lámavé.
Sušené huby môžete vložiť napríklad do vzduchotesnej sklenej nádoby a
ako ochranu pred prípadnými škodcami sa do pohárov s hubami prida aj
troška čierneho korenia a bobkový list.
0
před 5168 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |