Výskumy jednoznačne dokázali, že obsah vitamínov, najmä vitamínu C, ako aj minerálnych látok je v šupke jabĺk a hrušiek oveľa vyšší ako v dužine. Ošúpané jablko obsahuje až o 40 percent antioxidantov menej ako neošúpané. Preto je jednoznačné, že pred nádorovými a srdcovo-cievnymi chorobami najúčinnejšie chránia jablká s „kožou“. Jablká dôkladne umývajte a jedzte aj so šupkou. Pri voskovaných jabĺčkach je vhodné okrem umytia ešte šupu vydrhnúť papierom.
Zdroj: www.lesk.cas.sk/clanok/84011/zdravie-olupat-ci-zjest-aj-s-kozou.html
2Kto dal odpovedi palec? Elektrikář, medulienka
před 5087 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Základ je dobré umytie.
Kedže sa postrekuju chemikáliami, niektorí su šupku odstraňujú. Ale nie je
to podmienka.
0
před 5088 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |