Avatar užívateľa
bebina

Ako pripravujete soju?

Máte nejaké overené recpety so sojou? Ako a s čím ju pripravovať ay nechutila moc zdravo a bola stráviteľná aj pre náročných ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? Elektrikář před 4967 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
Elektrikář

Granulovanou soju povařím ve vývaru nebo masoxu přidám do mletého masa. Tam se to úplně ztratí. V závodce jsem jedl sojové kostky přidané do guláše, Byly tuhé a moc mi to nechutnalo.Jako každá surovina se musí umnět upravit.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
Judith

Ja som kedysi nezjedla jedlá zo sóje, pretože mi chuťou pripomínali varený papundekel, hoci som ho v živote neochutnala:))) Potom sa mi prišťastilo, že som mala možnosť ochutnať niekoľko chutných jedál a odvtedy sa aj pre mňa stali pochúťkou.
Ja plátky namáčam do polohorúcej vody, za občasného obracania, aby sa rovnomerne nasiakli, do vody pridávam rôzne korenia – soľ treba vždy alebo iba bujón rozpustí, nechám ich nabobtnať. Ak ich idem vyprážať, tak trochu ich vymačkám, aby až také vodnaté neboli. Drť či pásiky tiež treba takým spôsobom nechať namočiť, lebo ak sa už varia, tak nie sú až také dobré.
Doporučujem aj pšeničné plátky (predávajú sa v papierových krabičkách), sú drahšie ako sójové, ale po namáčaní a príprave jedla, tie už pripomínajú aj svojim výzorom biele mäso. Po vyprážaní sa nafúknu ako malé vankúšiky a po rozrezaní vrchu sa dajú naplniť napr. s kečupom a vznikajú malé plnené sendviče z nich. Skúšala som ich aj na spôsob sviečkovej s knedlíkmi, tiež fantastické.
V každej krabičke je priložený malý receptár aj s obrázkami.
Nie som vegetariánka, ale nebojím sa experimentovať.

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie