Máte nejaké overené recpety so sojou? Ako a s čím ju pripravovať ay nechutila moc zdravo a bola stráviteľná aj pre náročných ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? Elektrikář před 4967 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Granulovanou soju povařím ve vývaru nebo masoxu přidám do mletého masa. Tam se to úplně ztratí. V závodce jsem jedl sojové kostky přidané do guláše, Byly tuhé a moc mi to nechutnalo.Jako každá surovina se musí umnět upravit.
0 Nominácie Nahlásiť |
Ja som kedysi nezjedla jedlá zo sóje, pretože mi chuťou pripomínali
varený papundekel, hoci som ho v živote neochutnala:))) Potom sa mi
prišťastilo, že som mala možnosť ochutnať niekoľko chutných jedál a
odvtedy sa aj pre mňa stali pochúťkou.
Ja plátky namáčam do polohorúcej vody, za občasného obracania, aby sa
rovnomerne nasiakli, do vody pridávam rôzne korenia – soľ treba vždy
alebo iba bujón rozpustí, nechám ich nabobtnať. Ak ich idem vyprážať, tak
trochu ich vymačkám, aby až také vodnaté neboli. Drť či pásiky tiež
treba takým spôsobom nechať namočiť, lebo ak sa už varia, tak nie sú až
také dobré.
Doporučujem aj pšeničné plátky (predávajú sa v papierových
krabičkách), sú drahšie ako sójové, ale po namáčaní a príprave jedla,
tie už pripomínajú aj svojim výzorom biele mäso. Po vyprážaní sa
nafúknu ako malé vankúšiky a po rozrezaní vrchu sa dajú naplniť napr.
s kečupom a vznikajú malé plnené sendviče z nich. Skúšala som ich aj na
spôsob sviečkovej s knedlíkmi, tiež fantastické.
V každej krabičke je priložený malý receptár aj s obrázkami.
Nie som vegetariánka, ale nebojím sa experimentovať.
0
před 4963 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |