Avatar užívateľa
anonym

Aké mate radi steaky?

Chystáme sa do steakovej reštaurácie, ja som donedávna na mäso veľmi nebola, ale tehotenstvo somnou robí divy, tak sa teším. Aké mate radi steaky- mierne prepečené, silno opečené, alebo krvavé? Ako chutnajú všetky tri varianty? Rada sa dozviem niečo o steakoch i všeobecne.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? anonym, Kika před 5144 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
HuRe

Já mohu mírně propečené.
Ne krvavé, růžové ano.
Pokud jsou dobře udělané, je to dobrota.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
Jenifo

No je to o tom na čo mate zrovna chuť. Ja mam rad krvavé. ked je z vnútra to mäso surové. Ale už som si objednal prepečený. Základ steaku je o tom s čím sa podáva. Kedže je to najlvalitnejšie mäso tak tam nieje čo pokaziť. Ale ak je k tomu dobra Korenistá., alebo hubová omáčka .. ale ano..maš sa na čo tešiť. Je to dobrotka.

0 Nominácie Nahlásiť


Avatar užívateľa
jozo

Ja konkretne nemám rad krvavý steak, najradšej mám poriadne prepečený- chrumkavý, nemám rad žuvacie mäso. Niečo o steakoch:
Steaky vynašli Briti, ktorí si veľké kusy hovädzieho mäsa začali opekať na ohni. Dnes sa však šťavnaté kusy hovädziny spájajú skôr s americkou kuchyňou a Američania im dali aj celkom inú podobu. Steaky sa podľa stupňa prepečenia označujú stupňami od dobre prepečeného (well done), cez stredný (medium – v strede ružový, aj vytekajúca šťava je ružová a číra), krvavý (rare) až po polosurový (raw). Z neho už nielenže krv vyteká, ale stredná časť zostáva pri pečení studená. V niektorých kuchyniach ponúkajú aj medzistupne prepečenia. Pred pečením sa steaky zvyčajne dochucujú marinovaním. Tým sa však nedá steak „odležať“, ale iba dovoňať.

Zdroj: www.vino.etren­d.sk/nielen-vino/amerika-ma-rada-vsetko-velke-aj-steaky.html

0 Nominácie Nahlásiť

Avatar užívateľa
anonym

PROPEČENÉ,VE VNITŘ MÍRNĚ SYROVÉ A HODNĚ KOŘENĚNÉ,K TOMU PARÁDNÍ ZELENINOVÝ SALÁT A JEMNOU BEŠAMELOVOU OMÁČKU S PAŽITKOU A KOPREM.JAKO PŘÍLOHU PEČENÉ AMERICKÉ BRAMBORY.PŘEJI DOBROU CHUŤ.AHOJKY,:-D***LVICE

Zdroj: ZDRAVÁ VÝŽIVA

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
miroko

Zalezi, aky steak si date, ale vacsinou sa odporuca medium alebo medium rare. Vtedy si maso zachova vo vnutri stavnatost. Hlavne sa hovadzieho masa nebojte, nemusi byt uplne prepecene ako napr. bravcove. Well done si nikdy nedavajte, to maso je uplne vysusene. Tu si mozete precitat ako si mozete taky stek pripravit jendoducho doma http://stejky­.sk/ako-uz-nikdy-nepokazit-stavnaty-steak/

před 3283 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie