Chystáme sa do steakovej reštaurácie, ja som donedávna na mäso veľmi nebola, ale tehotenstvo somnou robí divy, tak sa teším. Aké mate radi steaky- mierne prepečené, silno opečené, alebo krvavé? Ako chutnajú všetky tri varianty? Rada sa dozviem niečo o steakoch i všeobecne.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pre koho je otázka zaujímavá? anonym, Kika před 5144 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
Já mohu mírně propečené.
Ne krvavé, růžové ano.
Pokud jsou dobře udělané, je to dobrota.
1Kto dal odpovedi palec? anonym
před 5144 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
No je to o tom na čo mate zrovna chuť. Ja mam rad krvavé. ked je z vnútra to mäso surové. Ale už som si objednal prepečený. Základ steaku je o tom s čím sa podáva. Kedže je to najlvalitnejšie mäso tak tam nieje čo pokaziť. Ale ak je k tomu dobra Korenistá., alebo hubová omáčka .. ale ano..maš sa na čo tešiť. Je to dobrotka.
0 Nominácie Nahlásiť |
Ja konkretne nemám rad krvavý steak, najradšej mám poriadne prepečený-
chrumkavý, nemám rad žuvacie mäso. Niečo o steakoch:
Steaky vynašli Briti, ktorí si veľké kusy hovädzieho mäsa začali opekať
na ohni. Dnes sa však šťavnaté kusy hovädziny spájajú skôr s americkou
kuchyňou a Američania im dali aj celkom inú podobu. Steaky sa podľa stupňa
prepečenia označujú stupňami od dobre prepečeného (well done), cez
stredný (medium – v strede ružový, aj vytekajúca šťava je ružová a
číra), krvavý (rare) až po polosurový (raw). Z neho už nielenže krv
vyteká, ale stredná časť zostáva pri pečení studená. V niektorých
kuchyniach ponúkajú aj medzistupne prepečenia. Pred pečením sa steaky
zvyčajne dochucujú marinovaním. Tým sa však nedá steak „odležať“,
ale iba dovoňať.
Zdroj: www.vino.etrend.sk/nielen-vino/amerika-ma-rada-vsetko-velke-aj-steaky.html
1Kto dal odpovedi palec? anonym
před 5143 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
PROPEČENÉ,VE VNITŘ MÍRNĚ SYROVÉ A HODNĚ KOŘENĚNÉ,K TOMU PARÁDNÍ ZELENINOVÝ SALÁT A JEMNOU BEŠAMELOVOU OMÁČKU S PAŽITKOU A KOPREM.JAKO PŘÍLOHU PEČENÉ AMERICKÉ BRAMBORY.PŘEJI DOBROU CHUŤ.AHOJKY,:-D***LVICE
Zdroj: ZDRAVÁ VÝŽIVA
0
před 5143 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Zalezi, aky steak si date, ale vacsinou sa odporuca medium alebo medium rare. Vtedy si maso zachova vo vnutri stavnatost. Hlavne sa hovadzieho masa nebojte, nemusi byt uplne prepecene ako napr. bravcove. Well done si nikdy nedavajte, to maso je uplne vysusene. Tu si mozete precitat ako si mozete taky stek pripravit jendoducho doma http://stejky.sk/ako-uz-nikdy-nepokazit-stavnaty-steak/
Elektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |