Ja sa neviem vyznať v cestovinách – taliani majú rôzne druhy cestovín a každý druh cestovín je inak pomenovaný. Aké je ich správne pomenovanie a koľko tých druhov je? Aké cestoviny máte radi: mašličky, vrtule alebo široké rezance, či špagety?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? Cimbalbal před 5111 dňami |
Sledovať
Nahlásiť
|
PENNE: cestoviny v tvare kratších rúrok, skrojených na koncoch došikma.
Vnútri sú duté, výborne sa hodia k omáčkam.
FARFALLE: cestoviny v tvare väčších mašličiek. Sú vhodné napr. na
zapekanie.
TORTELLINI: drobné cestoviny naplnené mäsom alebo inou plnkou, či syrom. Sú
stočené do uzlíčkov, pripomínajú slimáky.
TAGLIATELLE: široké rezance, podávajú sa podobne ako špagety, jedia sa
natáčaním na vidličku.
ORECHIETTE v preklade „ušká“ sú smerom ku krajom plnšie a hrubšie,
majú ryhovaný povrch.
GNOCCHI mávajú niekedy tvar jednoduchých mušličiek, inokedy môžu byť
formované ako malé buchtičky. Dajú sa zapekať aj na sladko.
Ja mám najradšej penne a tagliatelle, ale i gnocchi sú skvelé, keď su
dobre uvarené.
Zdroj: www.dobrarada.sk/?id_menu=18879&module_action__44685__id_art=10243
0
před 5110 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |