Avatar užívateľa
anonym

Sú zelené zemiaky jedovaté?

Je obdobie, keď sa vyberajú zemiaky zo zeme a sú to takzvané „nové zemiaky“. Ale čo ešte s tými zelenými zemiakmi. Sú ozaj jedovaté ako sa to o nich vraví. Môžu ublížiť?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5368 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
veronikaiq

Zemiaky, paradajky, papriky a baklažány patria k čeľadi ľuľkovitej (Solanaceae). Tieto rastliny skutočne produkujú jedovaté látky. V zemiakoch a paradajkách sa nachádzajú tieto jedovaté látky v zelených částiach rastliny. Tie niesu vhodné k jedlu a človek by sa mal vyvarovať takejto konzumácie zelených zemiakov a zelených paradajok. Niektorí ľudia zelené paradajky nakladajú do sladkokyslých nálevov. Plody pritom stratia väčšiu časť obsiahnutých jedovatých látok.

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
anonym

Zelené brambory jsou opravdu velmi jedovaté ,protože obsahují mnoho solaninu,který je pro člověka smrtelné jedovatý.Spolehlivý antijed je silnější čaj z přesličky,který se musí v zakryté nádobé vařit 10 minut,nechat ustát asi 1/2 hodiny a po doušcích vypít.I k bram­borám,které jsou v pořádku je dobré při jejich vaření přidat kmín,protože je to také antijed i když slabéjší.LVICE

Zdroj: alternativní medicína

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Príroda a životné prostredie
Kvalitné odpovede v: Príroda a životné prostredie
Judith 16
Led 16
Elektrikář 13
Drap 11
jozo 11
MonaLis 10
lienka 10
pandora 8
denortis 7
Jenifo 7