Avatar užívateľa
medulienka

Aký druh tukov uprednostňujete?

Veľa reklám poukazuje na to, aké potrebné a zdravé, je jesť rastlinné tuky(magaríny) ako náhradu za živočíšne tuky.Čo si o tom myslíte Vy?Ktoré tuky si natierate na chlieb?A čo vyprážané a pečené jedlá-používate rastlinné oleje a tuky, či bravčovú masť a klasické maslo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pre koho je otázka zaujímavá? helis před 5032 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
Slon

Ja doma používam klasické maslo (žiadne masielka a pod. náhrady). Ramu dávam maximálne do nátierok. Vysmážanie na klasickom rastlinnom oleji, ale praženica môže byť dobrá len na klasickej masti. Takisto základ pod guláš, haláslé atď. musí byť s masťou. Zdravé – nezdravé?. Môže byť jedlo akokoľvek zdravé, keď mi nechutí k čomu to je dobré? Dnes si tu, zajtra tam a budem do seba tlačiť niečo, čo mi nechutí?

0 Nominácie Nahlásiť

Další odpovědi
Avatar užívateľa
bebina

Ja doma nenatieram chlieb žiadnym maslom, ale moja rodina používa Ramu. Čo sa týka vyprážania používam klasický slnečnicový olej. Som si vedomá, že napr. olivový je zdravší, ale aj drahší. Nikdy by som nepoužila bravčovú masť, neviem akej je konzistencie, ale na mňa pôsobí nezdravo. Našla som o tejto problematike zaujímavý článok, hádam Vám pomôže pri výbere.

Zdroj: http://zdravi­e.pluska.sk/zdra­vie/vyziva/na-masti-ci-na-oleji.html

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
gina

na chlebík nepoužívam žiaden tuk, a varím /nevyprážam skoro nikdy/ na kokosovom oleji, je zo všetkých najzdravší, nemá žiadnu chuť a má dokonca rozsiahle použitie.

před 5013 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Zdravie