Víno nemá rado svetlo. Preto sa napríklad plní do tmavých fliaš. Ďalším krokom k úspešnému skladovaniu vína je chlad. Optimálna teplota sa udáva 8–16 °C. Rozhodne by však víno nemalo byť vystavené mrazu. Veľmi dôležitá je stálosť teploty. Výkyvy v zime a v lete sú horšie než pár stupňov naviac, ktoré sú však stabilné po celý rok. Chlad spôsobuje spomalenie zrenia vína a prispieva k rozvoju harmonickej chuti. Víno sa ukladá do horizontálnej alebo šikmej polohy. Významom tohto spôsobu uloženia je fakt, že cez korok, ktorý je týmto trvalo namočený, zamedzí prílišnému prenikaniu vzduchu do fľaše a rýchlemu vysychaniu korku.
1Kto dal odpovedi palec? Elektrikář
před 5246 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvek