Avatar užívateľa
Evuliena

Aké/Z akého materiálu nože do novej kuchyne ?

Zajímavá 0 před 1125 dňami Sledovať Nahlásiť



Odpovede
Avatar užívateľa
lena555

Za mňa ideálne z kovanej ocele. Ja milujem tieto moje https://profi­kuchar.sk/c/blo­ky-s-nozmi/ivo-premier-master-blok-s-nozmi-7-dielny-90076 nakoľko mi krásne padnú ruky a práca s nimi ide hladko a rýchlo

0 Nominácie Nahlásiť


Avatar užívateľa
paul1

Asi lepšie z ocele. časom sa môže stať, že budú mierne hrdzavieť. Ale nerez, ten sa postupne dostane vplyvom opotrebovania do našich tiel, sice v malom množstve, ale je nestraviteľný a môže sa niekde usadzovať. Oceľ sa rozloží a stráví. Už sa vyrábajú nože aj z dreva:

Zdroj: https://www.id­nes.cz/hobby/do­mov/nuz-drevo-ocel-trikrat-ostrejsi-nerez-steak-tvrdost.A211025_015­209_hobby-domov_mce

0 Nominácie Nahlásiť


Diskusia k otázke
Avatar užívateľa
MimamoCZ93

Tak ono je to rôzne. Veľa záleží na tom, čo s tými nožmi vlastne chcete robiť a ako veľmi sa o ne chcete starať. Napríklad damašková oceľ je super, ale ak sa nechcete o tie nože pravidelne starať, tak budú akurát strácať na kvalite. My máme celkom kvalitné nože od https://www.li­vli.sk/ a pritom sú ale pomerne jednoduché na údržbu. Len ich teda nedávajte do umývačky. Nikdy. A žiadne nože. 🙂

před 762 dňami Odpovedať Nahlásiť
Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Príroda a životné prostredie