Avatar užívateľa
darinapol

Ako to, že sýr ementál má dierky?

Ćo sposobuje, že sýr ementál má dierky? Ako je to možné? Ako sa tento sýr vyrába?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5043 dňami Sledovať Nahlásiť



Najlepšia odpoveď
Avatar užívateľa
pandora

Tradične by sa mal vyrábať z nepasterizovaného mlieka do ktorého sa pridá syridlo a iniciačná kultúra.Po zrazení sa tvaroh reže do kríža.Po rozrezaní sa zohrieva,opakovane reže a mieša,až kým tvarohové hrudky nestvrdnú a neodtečie z nich srvátka.Potom sa masa preloží do vaku z mušelínovej látky a prenesie do špeciálneho lisu.Nasledujúci deň sa syr namáča do slaného roztoku a nechá sa sušiť 10 až 14 dní.Nakoniec sa uloží do teplejších fermentačných pivníc,v ktorých sa začnú tvoriť typické diery.Konečné zrenie prebieha v chladných pivniciach.Doba zrenia je 4 mesiace.

0 Nominácie Nahlásiť

Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.



Diskusia k otázke

U otázky neprebehla diskusia.

Nový příspěvek
Zaujímavé otázky v kategórii Jedlo a varenie