Tradične by sa mal vyrábať z nepasterizovaného mlieka do ktorého sa pridá syridlo a iniciačná kultúra.Po zrazení sa tvaroh reže do kríža.Po rozrezaní sa zohrieva,opakovane reže a mieša,až kým tvarohové hrudky nestvrdnú a neodtečie z nich srvátka.Potom sa masa preloží do vaku z mušelínovej látky a prenesie do špeciálneho lisu.Nasledujúci deň sa syr namáča do slaného roztoku a nechá sa sušiť 10 až 14 dní.Nakoniec sa uloží do teplejších fermentačných pivníc,v ktorých sa začnú tvoriť typické diery.Konečné zrenie prebieha v chladných pivniciach.Doba zrenia je 4 mesiace.
3Kto dal odpovedi palec? anonym, Elektrikář, Slon
před 5042 dňami
|
0 Nominácie Nahlásiť |
Otázka nemá žiadne ďalšie odpovede.
U otázky neprebehla diskusia.
Nový příspěvekElektrikář | 61 | |
Judith | 45 | |
lienka | 31 | |
divoska | 28 | |
quentos | 21 | |
veronikaiq | 20 | |
jozo | 20 | |
Led | 17 | |
chudst | 16 | |
MonaLis | 15 |
Varenie a recepty |
Reštaurácie |
Nápoje |
Vegetariáni |
Iné druhy jedál a varenia |